Over je coach – Aardbei Coaching

Koert Vis (38) | Aardbei Coaching

CV

2017 – hedenAardbei Coaching, praktijk voor life- en loopbaancoaching. Een-op-een personal coaching op het gebied van relaties, werk, stress, burn-out, onzekerheid, angst, neerslachtigheid, verslavingen, fobieën, balans werk-privé, negatieve emoties, loopbaankeuzes, etc.
2017 – 2018Nlp coach IANLP: volwaardige coachopleiding, geaccrediteerd door de NOBCO met het EQA-keurmerk. Naast nlp maken de methoden systemisch werk (familieopstellingen), hypnose, oplossingsgericht werken en timeline-therapy onderdeel uit van het curriculum.
2017Opsteller van organisatie- en familieopstellingen: coachopleiding, gecertificeerd volgens de richtlijnen van de KTNO en de NOBCO.
2012 – 2014Master in Business Administration (MScBA) bij de Rotterdam School of Management.
2009 – 2017Business consultant in bouw & ontwikkeling en (parkeer)vastgoed.
2005- 2009Bouwkunde (ing.) bij de Hogeschool Rotterdam.
LinkedIn logo

Waarom de naam Aardbei Coaching?

…Is een vraag die ik vaak krijg. Ik moet je een fascinerend antwoord schuldig blijven. Hou het op een vleug van inspiratie. Daarbij vond ik het fris en origineel klinken. Het roept voor de meeste mensen positieve associaties op. Je goed voelen en vanuit daar impulsen volgen is wel onderdeel van de werkwijze.

Waarom ben je coach geworden?

Interesse in persoonlijke ontwikkeling en een visie op het vak. De wereld van persoonlijke ontwikkeling is best complex en verschillende geluiden spreken elkaar soms tegen. Mijn eigen zoektocht zorgde voor veel vragen en antwoorden. Ik kan me heel erg vastbijten als ik iets per se wil begrijpen. Uiteindelijk zoek je gewoon door totdat je een goed fundament hebt. De concepten die ik momenteel gebruik worden continu krachtiger. Ik ben heel begaan met je, maar wil ook transparant op mijn plek blijven staan.

Met wie werk je het liefst?

Ik werk het liefst met mensen die echt iets willen aanpakken en bereid zijn samen dat proces aan te gaan. Omdat er een klik is en een goede energie. Of de insteek nou wat meer mentaal, fysiek of situationeel is maakt niet zo veel uit.

Waar word je warm van?

Toen ik na een aantal jaar bedrijfsleven begon met professioneel pizzabakken. De opleiding in Italië, nieuwe relaties opdoen bij verschillende bedrijven, een barista-diploma halen… Het is gewoon fijn als je dicht in de buurt bent van wat je wilt. De inspiratie kunt voelen en er naar leven. Meer van de dingen doen die een goed gevoel geven.

Welke tv-series kijk je het liefst?

Soms vind ik series kijken een heerlijke vorm van tijdsbesteding. Ik kan mijn gedachten goed ordenen tijdens het kijken. Daarbij hou ik van goed acteerwerk, mooie beelden en fijne verhalen. Blijven hangen zijn o.a. Gomorra, The bridge en Fauda.

Van wie heb je het meest geleerd?

Beroepsmatig waren mijn eigen coaches en trainers het belangrijkst. Ik heb van hen een hoop geleerd. Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling: ik merkte dat ik meer rust kreeg toen ik Eckhart Tolle ging lezen. Joe Dispenza vind ik nog steeds heel interessant, omdat hij spiritualiteit wetenschappelijk benadert. Mooji Baba vind ik altijd heel leuk. Abraham-Hicks heeft alles helder gemaakt en de puntjes op de i gezet.

Wat maakt je werk leuk?

Werken vanuit rust, ruimte en vrijheid. Kunnen bijdragen aan groei. Daadkrachtig mogen focussen op de elementen die ik belangrijk vind voor een transformatie. En je alle vrijheid geven om het eventueel anders te zien en te doen. Dat maakt het werk soms ook complex. Het wereldbeeld van mijzelf tegenover dat van jou. En het resultaat dat daar mogelijk mee samenhangt.

De ultieme life-hack?

Meditatie. Negatieve gedachten vertroebelen dusdanig, dat je je niet goed en helder voelt. Als er geen negatieve gedachten zijn, ga je je vanzelf goed voelen. Door te focussen op iets eenvoudigs komt de mind tot rust. Het is een simpele training. We zijn vaak bezig vanuit actie alles voor elkaar te boksen. Volgens mij kun je beter aan je algemene stemming werken en zorgen voor flow. Vervolgens is het een kwestie je impulsen volgen en wordt het veel leuker en makkelijker.

Coach in Rotterdam

Aardbei Coaching is een professionele praktijk voor lifecoaching & loopbaancoaching. We werken vanuit je vraag, behoefte of wens. Vanuit daar komt de dialoog vanzelf. De conceptuele modellen die ik essentieel vind ga ik met je delen.

Je eigen gedachten en emoties spelen een centrale rol in je beleving. En niet alleen in je beleving, maar ook in de realiteit die je daarmee verder creëert. Zou je daar meer controle over willen hebben?

Koert Vis van Aardbei Coaching is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en conformeert zich aan de Internationale Ethische Code (IEC) die omschrijft hoe om te gaan met integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid.