Over je coach – Aardbei Coaching

Coach Rotterdam Koert Vis
Koert Vis (37) | Aardbei Coaching

CV

2017 – hedenAardbei Coaching, praktijk voor life- en loopbaancoaching. Een-op-een personal coaching en groepscoaching van particulieren en werknemers op het gebied van relaties, werk, stress, burn-out, onzekerheid, angst, depressie, verslavingen, fobieën, balans mentaal-fysiek, negatieve emoties, loopbaankeuzes, etc.
2016 – 2018Opgeleid tot nlp practitioner, master & coach IANLP: coachopleiding, gekwalificeerd door de NOBCO met het EQA-keurmerk.
2017Opgeleid tot Opsteller van familie- en organisatieopstellingen: coachopleiding, gecertificeerd volgens de richtlijnen van de KTNO en de NOBCO.
2012 – 2014MSc in Business Administration bij de Rotterdam School of Management.
2009 – 2017Business consultant in bouw & ontwikkeling en (parkeer)vastgoed.
Curriculum Vitae
LinkedIn profiel Koert

Waarom de naam Aardbei Coaching?

…Is de vraag die ik het meest krijg. Ik moet je een onderbouwd antwoord schuldig blijven. Hou het op een vleug van inspiratie. Daarbij vond ik het fris en origineel klinken. Het roept voor de meeste mensen positieve associaties op. Focussen op dat wat je wilt en wat goed voelt is wel heel erg Aardbei Coaching.

Waarom ben je coach geworden?

Ik was altijd al bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik wilde beter, anders, leuker, fijner en dichter bij mezelf. En begrijpen hoe ‘het’ werkt. In mijn huidige werk kan ik maximaal mezelf zijn. Ik had opleidingen afgerond op het gebied van nlp en systemisch werk (familieopstellingen) en me verdiept in de wet van aantrekking. Opeens was alles gewoon duidelijk. Ik had overzicht en bruikbare denk- en werkwijze. Toen dacht ik: ‘hier wil ik wat mee’.

Met wie werk je het liefst?

Ik werk het liefst met mensen die ook graag met mij willen werken. Mensen die echt iets willen aanpakken en bereid zijn samen dat proces aan te gaan. Of het nou wat meer mentaal, fysiek of situationeel is maakt niet zo veel uit. Met de goede aanwijzingen is er meer te veranderen, bij te sturen en te verwerken dan je soms denkt.

Waar word je warm van?

Toen ik een paar jaar geleden begon met professioneel pizzabakken. De opleiding in Italië, nieuwe relaties opdoen bij verschillende bedrijven, een barista-diploma halen… Het is gewoon fijn als je dicht in de buurt staat van wat je wilt. De inspiratie kunt voelen en er naar leven. Meer van de dingen doen die een goed gevoel geven.

Welke tv-series kijk je het liefst?

Ik vind series kijken een heerlijke vorm van tijdsbesteding. Ik kan mijn gedachten goed ordenen tijdens het kijken. Daarbij hou ik van goede acteurs en actrices, mooie beelden en fijne verhalen. Blijven hangen zijn o.a. Gomorra, The bridge en Fauda.

Van wie heb je het meest geleerd?

Beroepsmatig waren mijn eigen coaches en leraren het belangrijkst. Ik heb een hoop gezien, ervaren en geleerd. Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling; ik merkte dat ik meer rust kreeg toen ik Eckhart Tolle ging lezen. Joe Dispenza vind ik nog steeds heel interessant. Mooji Baba vind ik altijd heel leuk en leerzaam. Abraham Hicks heeft alles helder gemaakt en de puntjes op de i gezet.

Wat maakt je werk leuk?

Autonomie, ondernemerschap, en de diversiteit aan mensen waar je een vertrouwensrelatie mee kunt opbouwen. Ik ben heel betrokken bij cliënten, maar kan het ook goed loslaten. Ik neem het werk niet mee naar huis. Of beter gezegd: ik neem het altijd mee naar huis, maar ik pieker er niet over; het is wie ik ben.

Koert Vis Aardbei Coaching

De ultieme life-hack?

Meditatie. Negatieve gedachten belemmeren dat je je goed en helder voelt. Als er geen (negatieve) gedachten zijn, ga je je vanzelf goed voelen. Het is een simpele training. We zijn vaak bezig vanalles actief voor elkaar te boksen. Volgens mij kun je beter aan je stemming werken. Vervolgens is het een kwestie van geïnspireerde impulsen volgen en wordt het veel leuker en makkelijker.

Wanneer ben je een goede coach?

Naast opleiding en ervaring; een goede basishouding. Je grenzen kennen. Weten wat van jezelf is en wat van de ander. Authenticiteit, transparantie en mentale helderheid zijn belangrijk. En daarbij: ik zal niet voor iedereen de beste coach van Nederland zijn. Het blijft iets persoonlijks en het moet van twee kanten goed voelen.

Kiezen voor coach of psycholoog?

Je kunt ook met psychologische vragen of ‘problemen’ bij een coach terecht. De manier van werken en de uitleg van wat er in je lijf gebeurt is mogelijk anders. Ik ben erg nuchter, maar bij mij gaat coaching ook over energie. Gedachten, emoties en momentum zijn cruciale begrippen die een hoop gaan verduidelijken.

Coach in Rotterdam

Aardbei Coaching is een professionele praktijk voor life coaching & loopbaancoaching. We werken vanuit je vraag, behoefte of wens. Vanuit daar komt de dialoog vanzelf. De conceptuele modellen die ik essentieel vind ga ik met je delen.

Je eigen gedachten en emoties spelen een centrale rol in je beleving. En niet alleen in je beleving, maar ook in de realiteit die je daarmee verder creëert. Is het tijd om daar verandering in aan te brengen?

Wil je meer weten over hoe ik coach? Kijk dan even bij de FAQ.

Koert Vis van Aardbei Coaching is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en conformeert zich aan de Internationale Ethische Code (IEC) die omschrijft hoe om te gaan met integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid.