Wet van aantrekking coach

De wet van aantrekking (Law of Attraction)

Er is de afgelopen decennia veel geschreven over de Law of Attraction (LoA). Voor velen was het boek The Secret van Rhonda Byrne, dat in 2006 verscheen, een kennismaking met dit fenomeen. De leer van de wet van aantrekking wordt wereldwijd bestudeerd. Het is niet voor iedereen; voor sommigen is het een ongeloofwaardig concept.

Geschiedenis van de LoA

Eind negentiende eeuw werd er al over de LoA geschreven. Verschillende kunstenaars, filosofen en wetenschappers hebben de wet al beschreven. Echt wetenschappelijk bewijs is er nooit geweest, maar er is veel spirituele interesse. Daarom maakt de de wet van aantrekking eerder uit van filosofische stromingen als New Thought.

In de jaren tachtig begonnen Esther en Jerry Hicks met het ‘channelen’ van de niet-fysieke entiteit Abraham. Abraham staat synoniem voor oneindige intelligentie. In het kort is de boodschap: That which is like unto itself is drawn. Of iets makkelijker gezegd: dat waar je op focust, trek je aan. Jouw energetische vibratie (stemming) trekt soortgelijke gedachtes en manifestaties aan.

Een vervolg op de leringen van Abraham kwamen met het commerciëlere boek The Secret. The Secret gaat over hetzelfde principe en is duidelijk geïnspireerd op het werk van Abraham-Hicks. Het is echter minder gedetailleerd en praktisch.

Een vooronderstelling binnen nlp is: alles dat je aandacht geeft, groeit. Als je je ergens op focust, dan wordt dat werkelijkheid. Neem het voorbeeld van het focussen op rode auto’s. Opeens duiken ze overal op. In die zin heeft de LoA ook een relatie met nlp en positieve psychologie.

Wetenschap

Wetenschappelijk bewijs voor de Wet van Aantrekking bestaat er vandaag de dag (nog) niet. Zou je meer willen weten? In dat geval zou je Ask and it is given van Abraham-Hicks kunnen lezen. Ook YouTube staat vol met bestanden waarop de leringen van Abraham-Hicks te beluisteren zijn.

Dr. Joe Dispenza doet wetenschappelijk onderzoek naar het veranderen van gedachtepatronen en de invloed daarvan op gezondheid, welvaart, etc. Hij beschrijft vanuit een wetenschappelijk kader de flexibiliteit van genen en aanpassingen van het DNA door gedachten. Zijn wetenschappelijke waarnemingen hebben overlap met de wet van aantrekking.

Wet van aantrekking coach

Ik gebruik de wetmatigheden van Abraham-Hicks ook in de coaching. Met name de emotionele schaal (emotional guidance scale) en de theorie op het gebied van gedachten, emoties, momentum en manifestaties zijn zeer goed toepasbaar. Onderdeel van de methode is ook meditatie, sowieso de beste tool om de de geest tot rust te brengen en de energie te laten stromen.


Heb je affiniteit met het werk van Abraham-Hicks of de Law of attraction en wil je meer weten over hoe jij er mee kunt werken? Maak een afspraak voor een gratis kennismaking.