De beste ochtendroutine

Wat is de beste ochtendroutine

Wat de beste ochtendroutine is, is uiteindelijk heel persoonlijk. Sporten, yoga, iets lezen, koffie drinken en niets doen, genieten van de ochtend, en misschien wel een combinatie van dat alles. Het is iets dat bij jou past en waar jij voor kiest. Naar mijn mening is er één ding dat echt niet kan ontbreken om je ochendroutine de beste te maken en dat is een meditatie.

Mijn ochtendroutine

Met meditatie stem je jezelf af op een zo goed mogelijke stemming. De afwezigheid van gedachten (zowel positief als negatief) zorgt ervoor dat je in de meest pure staat van zijn terechtkomt. Door dat dagelijks 15 à 20 minuten te trainen, zet je de toon voor een positieve flow.

Het is al jaren mijn ochtendroutine en het heeft me veel opgeleverd. Rust, ruimte en helderheid. Als je in flow zit weet je gewoon veel beter wat je te doen staat. Kun je veel makkelijker de juiste impuslen volgen en trek je makkelijker mensen en situaties aan die daarin ondersteunen.

Productieve dag

In de tijd voor je meditatie kun je jezelf een beetje helpen, door niet aan zaken te denken die negatieve emotie (of stress) veroorzaken. Probeer als je wakker wordt je een tijdje te richten op dingen die goed voelen. Je bed, het licht dat naar binnen schijnt, een leuke activiteit die je gaat doen, etc.

Als je vanuit die stemming positief momentum bouwt, dan gaat je meditatie nog gemakkelijker. Na je meditatie is je stemming optimaal en die neem je gedurende een (groot) deel van de dag mee. Dat maakt je dag leuker en productiever.


Heb je meer ondersteuning nodig om jezelf via een ochtendroutine af te stemmen? Ik help je via conceptuele modellen en dialoog de touwtjes weer in handen te nemen. Maak een afspraak!