Te veel in je hoofd zitten

Te veel in je hoofd zitten: ga er snel uit

Te veel in je hoofd zitten. Dat hoor je mensen met drukke levens vaak zeggen. Liever wil je je lekker ‘zen’ voelen. Om die reden hebben de meesten weleens gemediteerd of een cursus mindfulness gedaan. Wat gebeurt er als je te veel in je hoofd zit?

Te veel nadenken en stress

Bij te veel ‘in je hoofd zitten’ weet iedereen ongeveer wat je bedoelt, maar toch hebben we er allemaal onze eigen beleving bij. Het is een abstracte omschrijving die door iedereen geassocieerd wordt met stress, druk en negatieve gedachten.

Want van positieve gedachten hebben de meeste mensen nooit zo veel last. Ook al gebeuren die ook allemaal in je hoofd. Van positieve, vrije en blije gedachten kan je hoofd niet vol genoeg zijn. Er is dus een verschil met het soort gedachten dat je er op na houdt.

In je lichaam komen

Het is heel leuk is om te leren hoe je je gewoon rustig kunt voelen. Meditatie is daar een vast onderdeel van. Meditatie is niet voor iedereen inspirerend. Sommigen gaan liever wat ‘doen’. En toch is het de makkelijkste investering voor het meeste resultaat in je dagelijkse leven.

Meditatie is een perfect middel om de denkende geest wat tot rust te brengen. En als je de denkende geest tot rust brengt stopt de weerstand. Als de weerstand stopt, dan kan de natuurlijke energie vrij stromen en ga je je automatisch goed voelen. Een beetje wat er gebeurt als je slaapt, maar dan bewust.

Heb jij het gevoel dat je te veel in je hoofd zit en zou jij je meer in flow willen ervaren in het leven? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je kunt ook even bellen of mailen.

Meer informatie over lifecoaching.