Relatiecoaching Aardbei Coaching

Relatiecoaching voor gevorderden

Als het niet lekker gaat in je relatie zoek je naar oplossingen. Want je wil dat het werkt tussen jullie en dat het leuk is. Maar ergens blokkeert het. Er is misschien ruzie of je merkt dat jij op een andere golflengte zit dan je partner. Je overweegt misschien met een coach te werken.

Relatiecoaching en weerstand

Relatiecoaching is uitgevonden om onder begeleiding te werken aan je relatie. Misschien zijn jullie beiden van mening dat zo’n proces aangaan goed is voor de relatie. Vooral doen. Er zijn twee gemotiveerde mensen nodig om er wat van te maken.

Het kan ook zijn dat jij misschien zo’n proces wilt aangaan, maar dat je partner er niets voor voelt. Je wilt niet in een situatie terechtkomen dat je aan een dood paard aan het trekken bent. Dat vergroot de weerstand alleen maar.

Wat kun je zelf doen? Je kunt zelf in ieder geval zorgen dat je jezelf goed voelt.

Zorg dat je je goed voelt

Veel mensen denken bij een relatie veel aan de ander en niet aan zichzelf. Maar jij bent degene die de relatie heeft. Dus jij kijkt naar de ander en trekt op basis van het gedrag van de ander conclusies die er voor zorgen dat je uit balans raakt.

Het is echt niet de bedoeling dat je bij elkaar blijft en het is echt niet de bedoeling dat je uit elkaar gaat. Of dat de relatieproblemen blijven. Als je jezelf centraal stelt en leeft naar je eigen wensen en verlangens, dan gaat blijken welke rol de ander daarin vervult.

Op het moment dat jij de ander waardeert voor wie hij of zij is, dan verandert je eigen stemming. De ander ziet dat en reageert daar op. Dus de ander verandert vanzelf op het moment dat jij een andere houding aanneemt.

Werk aan je eigen stemming

Dus eerst is het van belang dat alles er aan doet om je goed te voelen. Dat je weet waar het misgaat in relatie met de ander en dat je je stemming verandert. Focussen op dat wat je wilt, waar je blij van wordt en uiteindelijk ook al het andere dat je partner is als mens.

Als je lekker in je vel zit en je ding doet, dan verandert niet alleen je partner: je hele perceptie over jezelf en de relatie komt dan weer in een ander daglicht te staan.