Relatiecoaching relatiecoach Rotterdam

Relatiecoaching in Rotterdam

Relaties: volgens Eckhart Tolle zijn ze de grootste uitdaging die er is. Als het niet goed stroomt in je relatie kun je hulp gebruiken van een relatiecoach. Om helderheid te creeeren over wat er gebeurt in de dynamiek. Ergens blokkeert het. Misschien is er regelmatig ruzie of merk je dat je op een heel andere golflengte zit dan je partner.

Coach relatieproblemen

Binnen relatiecoaching of -therapie kun je onder begeleiding, op een veilige manier, je relatie onderzoeken. Misschien zijn jullie beiden gemotiveerd om je eigen proces aan te gaan. Dat zou heel mooi zijn. Als er twee mensen gemotiveerd zijn er wat van te maken, dan kun je redelijk snel stappen zetten.

Het kan ook zijn dat jij het proces wilt aangaan, maar dat je partner daar niets voor voelt. En ook dat is OK. Je hoeft niet met zijn tweeen aan de relatie te werken. Het klint onlogisch, maar je kunt prima alleen aan de relatie werken. Als je je eigen positie verstevigt, dan ontwikkelt de relatie zich vanzelf.

Wanneer heeft relatietherapie geen zin?

Relatiecoaching heeft altijd zin. Want je werkt altijd aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert over jezelf en de ander en dat heeft altijd tot gevolg dat het gesprek makkelijker zal lopen.

Het is echt niet de bedoeling dat je bij elkaar blijft en het is echt niet de bedoeling dat je uit elkaar gaat. Of dat de relatieproblemen blijven. Als je jezelf centraal stelt en leeft naar je eigen wensen en verlangens, dan gaat blijken welke rol de ander daarin vervult.

Werken met een relatiecoach

Wat kun je zelf doen? Dat is een vraag die je coach zou kunnen stellen. Suggestie: je kunt zorgen dat je jezelf goed voelt. Dat je weet waar het misgaat in relatie met de ander en dat je je stemming verandert. Focussen op dat wat je wilt, waar je blij van wordt en uiteindelijk ook al het andere dat je partner is als mens.

Op het moment dat jij de ander ziet voor wie hij is, dan verandert je eigen stemming. De ander neemt dat (onbewust) waar en reageert daar op. De ander verandert dus op het moment dat je een andere houding aanneemt.

Als je lekker in je vel zit en je ding doet, dan verandert niet alleen je partner: je hele perceptie over jezelf en de relatie komt dan weer in een ander daglicht te staan.