personal coach

Personal coaching: train een goed gevoel

Een personal coach is iets anders dan een personal trainer. De twee begrippen worden regelmatig door elkaar gehaald. Personal training is onder begeleiding werken aan je lichaam via sport en dieet. Personal coaching is onder begeleiding werken aan je mind via gedachten.

Rotterdamse personal coaching

Aardbei Coaching doet personal coaching. Dus eigenlijk een-op-een coaching in een moderne coachingpraktijk. Deze vorm van coaching wordt ook wel life coaching en gewoon ‘coaching’ genoemd. Het is een vorm van coaching die toegespitst is op jouw persoonlijke situatie.

Wat maak je nu mee en wat zou je eventueel willen begrijpen of veranderen? Dat is misschien wel het vertrekpunt van de samenwerking.

De toegevoegde waarde van coaching

Als alles lekker loopt is dat meestal niet voor iedereen een reden om met een personal coach te werken. En dat is heel normaal. Dat is natuurlijk ook de toegevoegde waarde van een coach: op een menselijke, gelijkwaardige manier een verschil maken tussen nu en… – zo snel als mogelijk – in de toekomst.

Daarbij zijn er ook mensen die coaching proactief willen inzetten om het leven vorm te geven. Voor scherpte en een soort stok achter de deur. Je hoeft er niet ‘af te liggen’ om met een personal coach te gaan werken. Maar het mag natuurlijk wel. Er sowieso een hoop te halen.

Gedachten en emoties

Coaching is op de eerste plaats een goed gesprek. Een plek om alles te zeggen wat je denkt en voelt. Of in ieder geval: voor zover je dat wilt. Het is nooit de bedoeling dat je meer geeft dan je wilt. Met wat je wilt bespreken of werken komt er een dialoog op gang.

Personal coaching is niet vrijblijvend. Het is op het scherpst van de snede je beleving analyseren en werken aan een verbeterd gevoel. Waar komen gedachten vandaan en hoe werkt dan nou precies met emoties? Hoe kan ik een werkelijkheid vormgeven die aansluit bij mijn verlangen? Daar gaat coaching over.


Is personal coaching misschien wat voor jou? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en kijk of er een klik is. Vind hier meer info over coaching.