nlp coach rotterdam

NLP coach Rotterdam

Overweeg je om met een nlp-coach te werken? Misschien heb je van nlp coaching gehoord of heb je er zelf al ervaring mee. In het laatste geval heb je een goede basis voor het gesprek. Als je benieuwd bent wat nlp coaching voor jou kan doen, wil je misschien een keer vrijblijvend kennismaken.

Wat is nlp?

Nlp is een therapievorm, voortgekomen uit de positieve psychologie, ontstaan in de jaren ’70. Ik zie nlp als een set aan modellen, overtuigingen en oefeningen je ervaring kunnen transformeren. Mijn interesse in nlp begon toen ik boeken ging lezen van Tony Robbins en Milton Erickson.

Neurolinguïstisch programmeren gaf mij veel structuur en duidelijkheid over hoe je de werkelijkheid kunt begrijpen. Ik raakte gefascineerd door modellen als de neurologische niveaus van Bateson en het communicatiemodel.

Wat is nlp coaching?

Nlp is niet alleen theorie, maar ook veel praktijkgerichte interventie. Neuro gaat over de hersenen, linguïstisch gaat over taal en bij programmeren moet je denken aan een computer. Je speelt nu als het ware een programma af en dat programma kun je veranderen.

Mensen nemen op verschillende manieren de wereld waar. Nlp’ers hebben de wereld opgeknipt in beelden, geluiden, gevoelens en interne dialoog. Als je een ervaring wilt veranderen, dan ga je werken met deze modaliteiten. Waar je bepaalde situaties bijvoorbeeld ‘boosheid’ ervaarde, ga je nu bijvoorbeeld ‘rust’ integreren.

De nlp-representatiesystemen die de nlp coach gebruikt
De nlp-representatiesystemen: visueel, auditief, kinesthetisch en auditief digitaal

Wat is een nlp coach?

Een nlp-coach is een personal coach met diploma’s op het gebied van nlp (zie: mijn cv). Dat houdt in dat de coach goed weet wat nlp is en dat ook kan toepassen met cliënten. Nlp wordt vaak ingezet als je ‘ergens van af wilt’. Zoals bijvoorbeeld een fobie, sociale angst of onprettige situatie. Waar EMDR wordt gebruikt zou je ook nlp kunnen inzetten.

Wat doet een nlp coach?

Er zijn nlp-interventies (oefeningen) die je kunt inzetten voor een groeiproces. Dat doe je onder mijn begeleiding. We gaan dan aan de gang met het begrijpen en transformeren van je gedachten (uitgedrukt in beelden, geluiden en gevoelens). Ik werk met verschillende nlp-interventies, TimeLine Therapy en soms zelfs met hypnose.


Loop je ergens tegenaan? Ik help je via conceptuele modellen en dialoog de touwtjes weer in handen te nemen. Bekijk de tarieven en maak een afspraak!

Meer informatie over lifecoaching.