De wet van aantrekking - momentum

Momentum en de wet van aantrekking

Momentum is één van de belangrijkste begrippen binnen de wet van aantrekking. Het verklaart waarom dingen groter of meer worden. Als je gefocust bent op het zien van rode auto’s, wordt het aantal rode auto’s in je perceptie automatisch meer. Het ‘moment’ groeit automatisch, wanneer je ergens op focust. En dat geldt ook voor problemen en oplossingen.

Je hoeft er dus eigenlijk niets voor te doen om van een mug een olifant te maken. Als de mug zich eenmaal manifesteert, wordt het gemakkelijk een olifant. Puur omdat je er aandacht aan schenkt. Hetzelfde principe geldt bijvoorbeeld voor leuke en minder leuke situaties.

Je hoort misschien wel eens iemand zeggen: ‘wat je ook denkt, je hebt altijd gelijk’. Als je eenmaal iets denkt, dan ga je heel snel bewijs vinden om je standpunt te ondersteunen. Je gedachten worden waar en het momentum groeit.

Als het gaat om je issue of probleem, dan is er ook momentum. Vaak wordt iets meer als je er meer (onbewuste) aandacht aan besteedt. Dat geldt voor sociale angsten, fobieën, allergieën, relaties, geld, etc.; voor alles dus. Ook al klinkt het tegenstrijdig, het negeren van een probleem kan een eerste stap zijn in het loslaten.

Als je de theorie achter het momentum begrijpt, realiseer je je dat iedere keer dat je aandacht aan het probleem geeft, dat het groeit. Je kunt je dus beter afvragen: wat is de moeite waard voor mij? Waar word ik nou echt blij of gelukkig van? Wat voelt goed? Als je daarop focust, dan krijgt de rest minder gewicht.


Wil je beter begrijpen hoe je de wet van aantrekking en momentum voor je kunt laten werken? Maak een afspraak voor een gratis kennismaking.