in_je_hoofd_zitten

In je hoofd zitten: ga er uit!

Te veel in je hoofd zitten. Dat hoor je mensen met drukke levens vaak zeggen. Liever willen ze zich lekker ‘zen’ voelen. Om die reden hebben de meesten weleens gemediteerd of een cursus mindfulness gedaan. Maar hoe is het om teveel in je hoofd te zitten?

Bij teveel ‘in je hoofd zitten’ weet iedereen wel ongeveer wat je bedoelt, maar toch hebben we er allemaal onze eigen beleving bij. Het is een abstracte omschrijving die door iedereen geassocieerd wordt met stress, druk en negatieve gedachten.

Want van positieve gedachten hebben de meeste mensen nooit zo veel last. Ook al gebeuren die ook allemaal in je hoofd. Van positieve, vrije en blije gedachten kan je hoofd niet vol genoeg zijn. Het is misschien goed om dat verschil te zien.

Van in je hoofd zitten naar uit je hoofd staan

Ik heb een coachingstraject weleens in Zes Zessies Zen genoemd, omdat het leuk is om te leren hoe je je gewoon rustig kunt voelen. Meditatie is daar een vast onderdeel van. Het idee van meditatie is alleen niet voor iedereen inspirerend. En toch is het de makkelijkste investering voor het meeste resultaat in je dagelijkse leven.

Meditatie is een perfect middel om de denkende geest wat tot rust te brengen. En als je de denkende geest tot rust brengt stopt de weerstand. En als de weerstand stopt, dan kan de energie vrij stromen. Een beetje wat er gebeurt als je slaapt, maar dan bewust.


Heb jij het gevoel dat je teveel in je hoofd zit en zou jij je meer in flow willen ervaren in het leven?