Manifesteren via gedachten

Hoe manifesteer je?

Wat is manifesteren?

Manifesteren betekent dat een gedachte realiteit wordt. Het betekent niet zo zeer dat je hard hebt gewerkt om je creatie koste wat het kost waar te maken. Eerder het omgekeerde: dat de creatie door de werking van het universum moeiteloos tot stand is gekomen.

Hoe manifesteer je iets?

Hoe manifesteer je via gedachten? Oftewel: ‘how do thoughts lead to things?’ Gedachten vormen de basis voor wat je in je realiteit ziet of ervaart. Als je focus ligt op dat wat je wilt, dan krijg je meer van dat. Als je focus is gericht op de afwezigheid van wat je wilt, dan krijg je meer van dat. Alles dat je aandacht geeft, groeit, wordt vaak gezegd.

In het manifestatieproces zijn drie begrippen heel belangrijk: gedachten, emoties en momentum.

Manifesteren en je gedachten

Gedachten zijn niet alleen zinnetjes met taal. Gedachten zijn eigenlijk alles waar je op focust. Of in andere woorden: waar je naar ‘kijkt’, wat je ‘hoort’, wat je ‘voelt’ of waar je aan ‘denkt’. Ergens naar kijken is al focus, dus een gedachte. Waar ben jij op gefocust? Waar ‘kijk’ je naar in de toekomst of het verleden? Dat zijn de dingen die je (onbewuste) aandacht geeft.

Gedachten komen niet alleen bewust tot stand. Je huidige stemming trekt continu meer gedachten aan. Als je alles loslaat en niet actief denkt, dan gaan gedachten ook gewoon door. Overigens: gedachten met die vaker zijn herhaald – en dus meer momentum hebben – noemen we overtuigingen.

Gedachten veroorzaken emoties

Gedachteprocessen zijn er altijd. De vraag is meer: hoe voelen de gedachten die je denkt? Gedachten staan altijd in verbinding met emoties. Als je je niet goed voelt, dan heb je daarvoor negatieve denkbeelden gehad. Je kunt dus beter denken (actief sturen) in de richting van dingen die je in een positieve stemming brengen.

Wat is je gevoel?

Dat wat je je gevoel noemt is eigenlijk: de fysieke totstandkoming van je (recente) emoties. Als je langer blij of tevreden bent geweest (anders gezegd: minder weerstand hebt ervaren), dan past je lichaam zich aan. Je lichaam schikt zich naar je dominante stemming.

Manifestaties

Alle fysieke totstandkoming is een manifestatie. Zowel je eigen fysieke lichaam als situaties in je realiteit. Ook de gedahten die je nu toekomen zijn manifestaties. De aantrekking en manifestatie werkt vanwege de wet van aantrekking, die zegt: ’that which is like unto itself is drawn‘, oftewel: gelijke elementen trekken elkaar aan.

Als de manifestaties ongewenst zijn, dan is het van belang dat je via je gedachten nieuw positief momentum gaat vormen. Dat houdt in: vaker focussen op dat wat je echt bent en wat je echt wilt. Je kunt dat doen via je gedachten, maar dat is soms lastig. Vaak is de beste, toegankelijke tool voor een verandering of doorbraak meditatie.


Wil je meer weten over gedachten, emoties, manifestaties en het beïnvloeden daarvan? Maak dan een afspraak of bekijk meer informatie over coaching, zoals de tarieven en de FAQ.