Doelen bereiken

Je doel bereiken, hoe doe je dat?

We zijn echte planners geworden. Omdat we in een wereld leven met veel mogelijkheden, proberen we de beste mogelijkheden aan elkaar te plakken. Zo hopen we de doelen te bereiken waar we van dromen. Want we denken: als we het doel eenmaal hebben bereikt, dan zijn we gelukkig. En daarom gaan we fanatiek aan de slag.

Als je al weet wat je wilt probeer je die doelen waarschijnlijk krampachtig te halen. Niet alleen voor een soort verantwoording aan jezelf, maar ook aan je omgeving. Want misschien ontleen je ook een gevoel van eigenwaarde aan het doel. Je hebt of bent dan immers iets.

Als je een keer iets anders wilt proberen dan een actiegerichte aanpak voor het bereiken van doelen, dan moet je het volgende eens proberen. Laat het eens even allemaal los. Laat alles uit je handen vallen en denk eens over het volgende na.

Als je nou gewoon als startpunt neemt:

Ik wil me gewoon goed voelen.
Ik wil de dingen die er zijn kunnen waarderen
en in positieve afwachting zijn van meer.

Dat is een heel algemeen statement, waarbij je je overgeeft aan het leven zelf. Aan een gevoel van welbevinden waarin je leven zich gewoon mag ontrollen zoals dat gaat. Waarin je niet je doelen probeert te verantwoorden, omdat het heden niet goed genoeg is.

Als je lang genoeg flow ontwikkelt, worden doelen namelijk vanzelf waargemaakt. De kracht van inspiratie, een gevoel van geluk en blijdschap is dan zo sterk, dat je de ideeën die je krijgt vanzelf vorm aannemen. Dit principe ligt aan de basis van de Wet van Aantrekking.


Wil je meer weten over hoe je flow ontwikkelt, zodat je doelen als het ware vanzelf worden waargemaakt?