De kracht van je onbewuste

De kracht van je onbewuste

Als ik koffie maak, dan hou ik een maatbeker onder de kraan voor water. Ik kan in staande positie niet zien wanneer het water het juiste niveau heeft bereikt. Ik merk dat, als ik er geen aandacht aan besteed, het water exact het juiste niveau haalt. Wat weet mijn onbewuste?

De eerste keer dat het gebeurde schrok ik een beetje. Dat is toevallig, dacht ik. Maar het werd een trend en gebeurde vaker. Het enige probleem was, dat als ik het bewust goed probeerde te doen, dat het resultaat nooit goed was. Pas als ik het weer losliet, dan ging het vanzelf goed. Mijn onbewuste weet blijkbaar op een haar nauwkeurig wanneer ik de kraan moet dichtdraaien!

Je slimme onbewuste

In deze metafoor zit voor mij een belangrijke les als het gaat om loslaten en vertrouwen. Als je alles loslaat kan je onbewuste eigenlijk heel goed zijn werk doen. Onbewust weet je namelijk precies al wat je wilt. Door bewust heel hard te proberen, sturen, plannen, duwen, controleren, bereik je eigenlijk helemaal niet wat je wilt.

Zonder er heel hard bij na te denken maak je soms ook de heerlijkste gerechten, schrijf je de beste artikelen en heb je de leukste interactie met anderen. Het gaat vanzelf goed als je meegaat met de flow en er op vertrouwt dat jouw onbewuste precies weet wat je wilt en hoe je dat kunt ontvangen.

Wil je meer hulp bij het loslaten van controle of vertrouwen op je onbewuste kennis? Maak dan een afspraak voor een coachingconsult of een vrijblijvende kennismaking. Of kijk hier voor meer info over coaching.