Zelftherapie

De beste zelftherapie ter wereld

Zelftherapie is een soort coaching van jezelf. Ik weet natuurlijk niet precies waarom je dat zou willen, maar ik ga er van uit dat je je goed wilt voelen of dat je duurzaam wilt werken aan jezelf. (Als er momenteel iets heel spannend is of als je in paniek bent, dan is professionele hulp via de huisarts de eerste beste stap.)

Dat gezegd hebbende: ik ga er van uit dat je zoekt naar alignment. Of balans als dat beter voor je klinkt. Als je in balans bent voel je je goed en ervaar je rust en ruimte. Ik weet zeker dat je dit gevoel ergens goed kent en dat je je realiseert dat er maar één ding echt belangrijk is: dat je je goed voelt.

Zelftherapie

Een mooie vorm van zelfcoaching bestaat uit twee stappen die je dagelijks ’s ochtends doorloopt. Je kunt redelijk snel vooruitgang ervaren, maar echte vooruitgang ontstaat door het langer te doen.

  1. Iedere ochtend als je wakker wordt richt je je aandacht op iets eenvoudigs dat je een goed gevoel geeft. Houdt het simpel. Terwijl je ligt sta je bijvoorbeeld stil bij je comfortabele bed. De rust van de ochtend. Een zonnestraal die naar binnenkomt. Etcetera. Als je dit doet leg je een basis voor positief momentum.
  2. Probeer aan het begin van iedere dag vijftien of twintig minuten te mediteren. Als (negatieve) gedachten verdwijnen, stopt de weerstand. Als de weerstand stopt, dan kan de natuurlijke (positieve) energie vrij stromen. Als dat gebeurt kom je in andere situaties terecht en ga je andere dingen voelen.

Als er gedurende de dag negatieve gedachten komen, probeer dan snel afleiding te zoeken voordat je er in meegaat. Denk iets anders, ga mediteren of doe een dutje. Zo stop je het negatieve momentum zo snel als mogelijk. Tuimel niet een negatieve spiraal in!

Wil je leren om meer grip te krijgen op je gevoel via gedachten en emoties? Wil je beter worden in meditatie, waardoor je je stabiel en veilig voelt? Kom een keer langs voor een kennismakingsgesprek, of laat een berichtje achter.

Meer informatie over lifecoaching.