Burn-out coach in Rotterdam | Aardbei Coaching

Burn out coach Rotterdam
Home » Burn-out coach in Rotterdam | Aardbei Coaching

Hoe ontstaat een burn-out?

Ik ben jouw burn-out coach in Rotterdam. Een burn-out ontstaat door langdurige spanning. En spanning ontstaat door de gedachten die de spanning oproepen. Als je continu spanning (en negativiteit) ervaart, raak je uiteindelijk opgebrand.

Er kunnen meerdere oorzaken liggen aan het veroorzaken van die spanning. Het probleem is vaak dat je niet zo goed door hebt dat het gebeurt. Het destructieve gedrag lijkt min of meer normaal voor je. Een burn-out voorkomen is niet altijd makkelijk.

Opbranden voorkomen

Om een burn-out te voorkomen moet je eerst goed begrijpen waar het verkeerd gaat. Burn-out is een vorm van overbelasting zonder dat je er iets mee doet. Je voelt je niet goed, maar je gaat wel door. Spanning (of negativiteit) kan op veel manieren ontstaan:

  • Ergernissen en frustraties waar je niets mee doet;
  • Taken en activiteiten doen waar je niet achter staat;
  • Van binnen ‘nee’ denken, maar ‘ja’ doen;
  • Focussen op de afwezigheid van dat wat je wilt (bijvoorbeeld klagen, roddelen, doemdenken, etc.);
  • Regelmatig negatieve emotie ervaren;
  • Te veel op je bord hebben;
  • Etc.

De redenen zijn uiteenlopend, maar gaan altijd over waar je naar kijkt en wat je daar van vindt. Via de gedachte ontstaat negatieve emotie. Negatieve emotie resulteert in spanning. Vervolgens merk je niet dat je uit balans raakt. Je bent je er beperkt van bewust dat iets je meer energie kost dan oplevert.

Als je langdurig de innerlijke ‘nee’ ontkent en toch een ‘ja’ doet, dan negeer je de weerstand. Bij chronische weerstand kan het lichaam niet goed genoeg opladen. Je hebt geen tijd om bij te komen of dicht bij jezelf te komen. Van gestresst raak je uiteindelijk oververmoeid, opgebrand en burn-out.

Wat doet een burn-out coach?

Het doel van het verwerken van een burn-out is uiteraard dat je je weer goed voelt. Dat je weet wat je wilt en dat je energie ervaart in je lijf. Dat je lekker in je vel zit en dat je een passende (werk)omgeving hebt. We gaan uitzoeken welk gedrag er speelt waardoor je uit je element raakt.

Je gaat zelf goed zien wat er nu eigenlijk speelt. Welke overtuigingen, gedachten en gevoelens spelen er? Die bewustwording gaat je helpen andere keuzes te maken. Verder ga je bouwen aan je interne structuur, waardoor je de energie terugkomt en je je weer goed gaat voelen.

Burn-out coach Rotterdam

Ook al is overspannen raken niet leuk, je komt daar weer overheen. Je kunt het zelfs zien als een nieuw begin. Om beter te weten waar je staat, wat je drijft en waar je energie van krijgt. Beter en sterker in je schoenen te staan.

Nobco registratie

Wil je goede hulp om een burn-out te voorkomen of te verhelpen? Misschien wil je een keer vrijblijvend kennismaken of bellen.

Koert Aardbei Coaching
Koert Vis, personal coach | Aardbei Coaching

Ik help je een burn-out voorkomen of overkomen. Effectief en zo snel mogelijk.

Waar ben je nu en waar wil je naar toe? Ik geef je de goede begeleiding en tools om je bewustzijn te verruimen en je stap voor stap beter te voelen.

Meer over mij