Een coach, wat levert je dat op?

Een coach kost geld en wat krijg je er voor terug? Dat is een vraag die veel mensen stellen. De onzekerheid over de mogelijke uitkomsten, de feitelijke winst houdt mensen over het algemeen tegen een coach op te zoeken. Soms begint de zoektocht als het flink tegenzit en soms helemaal niet. En dat is best zonde.

Beperkende overtuigingen

Je bent hier op aarde. Fijn! En als we even eerlijk zijn: dat interesseert anderen maar heel beperkt. Ook al beweren sommige mensen dat ze van je houden, dat ze je haten of dat ze iets anders van je vinden, iemands leven valt of staat niet met dat van jou. Je bent hier zelf, met jezelf en voor jezelf.

Soms lijkt onze vrijheid namelijk maar beperkt. Als je de redenen waarom je iets wel of niet doet analyseert, dan heeft dan heeft dat vaak te maken met beperkende overtuigingen als ‘mag niet’ of ‘kan niet’. Veel mensen zijn zich niet bewust van de hoeveelheid vrijheid die ze hebben.

Wat levert een coach je op?

Twee ingrediënten om iets te bereiken

Voor het bereiken van iets (zijn, doen of hebben) zijn er twee ingrediënten nodig: intentie en geloof.

  • Intentie heeft te maken met iets willen. Het gaat over de richting van je verlangen. Je hebt volledig de vrijheid om van alles te willen. Ongeacht wie of waar je bent. Wat wil je nu echt?
  • Geloof lijkt een beetje op iets zeker weten. Weten dat iets kan of dat iets zo is. Voor veel mensen is het geloof dat iedere dag de zon opkomt onmiskenbaar. Het geloof dat het leven geweldig is, is voor veel mensen niet per se waar.

Waarom een coach je meer oplevert

Stel, je hebt specifiek gedrag dat je niet verder helpt. Er kan van alles ten grondslag liggen. Wat dat precies is, is niet altijd belangrijk. Wat belangrijker is je te realiseren is dat je gedrag losstaat van wie je echt bent.

Als je begrijpt dat gedrag geen vaststaand gegeven is, maar een gevolg van beperkende overtuigingen, gevoelens, etc, dan kun je het gedrag ook veranderen.

En wat zou het jou opleveren als je in alle situaties helemaal in je kracht staat? Jezelf kunt zijn? Wat brengt je dat als mens? Een coach begeleidt je in dat proces en zorgt dat je makkelijk kan zijn wie je echt bent.

Wil je weten of Aardbei Coaching bij jou past?

Meer informatie over coaching, de methodiek en de mogelijkheden.

Neem contact op