Je balans behouden tijdens Corona

Voel je stabiel in tijden van Corona

In tijden van grote maatschappelijke onrust gebeurt er een hoop in je leven. Voor de één zijn de effecten van de lockdown eigenlijk best prettig. Voor de ander zorgt het voor veel persoonlijke of zakelijke onrust. Hoe kun je je stabiliteit behouden in deze bijzondere tijd?

Mensen die voorkeuren hebben ontwikkeld aan de introverte kant van het spectrum, zouden de coronamaatregelen als prettig kunnen ervaren. De beperkingen als minder contact, minder sociale bijeenkomsten, rustig thuiswerken, etc. zijn dan een zegen.

Voor mensen die meer extravert georiënteerd zijn, zijn de beperkte contactmogelijkheden en manieren om je in de buitenwereld te kunnen ontladen een gebrek.

Los van je eigen voorkeuren zijn er natuurlijk andere factoren die je tijdens Corona uit balans kunnen trekken. Je financiële situatie, je thuissituatie, het hebben van geen relatie, etc. Hoe ga je met dit alles om en zorg je dat je maximaal in balans blijft?

  1. Probeer een goede stemming te houden, los van omstandigheden
    Zorg goed voor jezelf. En dat betekent vooral: zorg dat je positief blijft. Probeer bewust niet te verzanden in geklaag en negativiteit. Herkader situaties en gedachten die je uit balans trekken. Dat betekent: denk bewust wat anders over zaken die je nu in de weg zitten. Waar ervaar je wél ruimte?
  2. Hou een ochtendroutine aan
    Hoe stap je met het goede been uit bed? En vervolgens, hoe zet je de toon aan het begin van de dag? Voor sommigen is dat eerst sporten. Voor anderen is dat eerst mediteren. Op welke manier begin je je dag zo fris en fruitig mogelijk? Op die manier houd je zo lang mogelijk balans.
  3. Modelleer anderen die het goed doen
    Sommigen vinden de huidige maatregelen eigenlijk best prettig. Misschien heb je die mensen in je omgeving. Informeer naar hoe zij het doen. Vraag letterlijk: ‘hoe blijf jij je goed voelen’? Misschien zijn er elementen het denken of in het gedrag die je zelf kunt toepassen.

Waarschijnlijk kun je wel wat met die tips. Heb je meer ondersteuning nodig? Ik help je via conceptuele modellen en dialoog de touwtjes weer in handen te nemen. Maak een afspraak!