Helderheid vanuit verwarring

Mogelijk zit je ergens mee en weerhoud dat je er van het leven voor vol te nemen. Je goed te voelen. De dingen doen die bij je passen. Het pad bewandelen zoals dat zich van nature ontrolt. Als de verwarring zo extreem is en de helderheid zo weg lijkt, loop je vast. Hoe zorg je dat je in een situatie komt waar het leven je weer toelacht?

Wanneer je vastloopt

Dat wat zich in je leven manifesteert kun je zien als een complexe structuur van overtuigingen, waarden, gedachten, concepten. Die hebben ook nog eens een bepaald momentum. Als jij ergens gelooft dat je iets kunt of bent, dan zal dat zich in de praktijk ook manifesteren.

Jij als complexe structuur

De eerste stap bij vastlopen is accepteren dat de werkelijkheid zoals je die waarneemt het gevolg is van deze structuur. Denk eens aan een object met een complexe structuur: neem een aardbei. De structuur van de aardbei (op detailniveau) bepaalt uiteindelijk de vormelijke manifestatie.

helderheid structuur

Helderheid

Als je uitzoomt, of dissocieert, dan zie je eventueel een complexe kaart, maar je realiseert je ook dat de kaart kan veranderen op het moment dat bepaalde wegen worden aangepast. Als je vastloopt werkt de structuur niet in je voordeel. Er zijn ergens blokkades of belemmeringen waardoor energie niet vrij stroomt.

Als je wilt weten hoe je de interne structuur mooi en sterk krijgt, dan is het goed je eerst te realiseren dat er weerstand is. Vervolgens kun je iets met die weerstand doen. Daar zijn verschillende manieren voor. De structuur van een aardbei is vrij mooi. Heel duidelijk. Heel sterk en smaakvol.


Hoe wil je dat jouw interne structuur er uitziet?