Stresscoach in Rotterdam | Aardbei Coaching

Stress coach Rotterdam
Home » Stresscoach in Rotterdam | Aardbei Coaching

Stress en burnout coach

Overweeg je te werken met een stress coach? Stress is een reactie van het lichaam op je eigen ‘negatieve’ gedachten in relatie tot één of meerdere ondwerpen. Stress coaching is niet alleen werkgerelateerd. Ook privé kun je veel stress ervaren en dat wordt vaak onderschat. Bij stress is er een hoop weerstand en dat vindt je lichaam niet leuk. Het is eigenlijk simpel, maar kom er maar eens uit als je er in zit.

Stress coaching doe je als je te veel stress ervaart of bang bent dat je er burn-out van kunt raken. Het doel is natuurlijk stress verminderen of elimineren. Stress kan in grotere of kleinere mate aanwezig zijn, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je er ziek van wordt. Ik doe ook burn-out coaching; de onderwerpen lopen in elkaar over.

Coaching bij stress

Het is belangrijk eerste te begrijpen hoe stress ontstaat. Hoe je het creëert op basis van je eigen gedachten. Vaak wordt gedacht dat stress gerelateerd is aan het beroep, de omstandigheden, de collega’s, de partner, etc. En ook al is de ene situatie nu potentieel stressvoller dan de andere, stress wordt niet letterlijk veroorzaakt door de omgeving.

De omgeving is de omgeving. En daar interacteer je mee. Wat bij de één stress oproept, kan bij de ander plezier en positieve spanning oproepen. En dat heeft te maken met iemands oriëntatie. Wat kom je halen op deze plek? Waar doe je het voor? Wat levert dit je op? Dat zijn vragen die je weer in je energie kunnen zetten.

Stress is een vorm van weerstand. Duwen tegen wat-is, negatieve focus, (langdurig) klagen, geconfonteerd worden met wat je niet wilt, etc. Het is belangrijk om de ‘verantwoordelijkheid’ van je eigen ervaring bij jezelf te leggen. Alleen dan kun je een verandering inzetten.

Wat levert stress coaching je op?

  • Bewustwording van hoe stress ontstaat in je lijf;
  • Een plan om via meditatie je stemming te veranderen en weerstand los te laten;
  • Rust en ruimte om je eigen ding te doen;
  • Een omgeving die zich aanpast aan je interne verandering;
  • Helderheid over de te nemen stappen t.a.v. je werk- en privésituatie.

Stress coaching betekent niet je per se een (werk)relatie verbreken. Het doel is om je zo snel mogelijk weer goed te voelen, zodat de mogelijkheden zich vanuit daar aandienen.

Bekijk hier het tarievenoverzicht. Wil je meer informatie over stress coaching? Neem dan contact op. Misschien wil je een keer vrijblijvend kennismaken.

Koert Aardbei Coaching
Koert Vis, personal coach | Aardbei Coaching

Ik faciliteer een verandering op het gebied van je stress in werk- en/of privésituaties.

Waar ben je nu en waar wil je naar toe? Ik geef je de juiste begeleiding en tools om je bewustzijn te vergroten en makkelijker stappen te zetten.

Meer over mij