gedachten en manifestaties

Hoe gedachten leiden tot manifestaties

Hoe manifesteer je via gedachten? Oftewel: ‘how do thoughts lead to things?’ Gedachten vormen de basis voor wat je in je realiteit ziet of ervaart. Als je focus ligt op de dingen die je wilt, dan krijg je meer van dat. Als je focus is gericht op het tegenovergestelde, dan krijg je meer van dat.

Wat zijn gedachten precies?

Gedachten zijn niet alleen zinnetjes met taal. Ergens naar kijken is al een gedachte. En met kijken bedoel ik niet alleen met je ogen. Waar ben je op gefocust? Waar ‘kijk’ je naar in de toekomst of het verleden? Alles dat je (onbewuste) aandacht geeft is gedachte.

Gedachten zijn niet alleen dingen die je bewust denkt. Als je alles loslaat, dan gaan gedachten ook gewoon door. Gedachten met die vaker zijn herhaald – en dus meer momentum hebben – noemen we overtuigingen.

Hoe staan gedachten in relatie tot emoties?

Gedachteprocessen zijn er altijd. De vraag is meer: hoe voelen de gedachten die je denkt? Gedachten staan altijd in verbinding met emoties. Als je je niet goed voelt, dan heb je daarvoor negatieve denkbeelden gehad. Je kunt dus beter denken (actief sturen) in de richting van dingen die je in een positieve stemming brengen.

Dat wat je je gevoel noemt is eigenlijk: emotie met meer momentum. Als je langer blij bent geweest (of minder weerstand hebt ervaren), dan schikt je lichaam zich daar naar. Je lichaam past zich dus aan aan je gedachten.

Manifestaties

Alle omstandigheden zijn manifestaties. Zowel je fysieke lichaam als situaties in je realiteit. Ook gedachten zijn manifestaties. De energie loopt door op basis van de wet van aantrekking. Dat wat er was wordt door de wet van aantrekking vergroot of versterkt.

Als de manifestaties sterk en ongewenst zijn, dan is het van belang dat je via je gedachten nieuw positief momentum gaat vormen. Dus: het oude momentum afzwakken (door algemeniseren) en nieuw momentum cultiveren: door meditatie en focus op de dingen die je wilt.


Wil je meer weten over gedachten, emoties en manifestaties en het beïnvloeden daarvan?