Je grenzen, ga jij er structureel overheen?

Het zou zomaar kunnen dat je een stressvolle baan en een bijna nog stressvoller privéleven hebt. Ach, je kunt er nog om lachen. Het hoort er ook een beetje bij, hè. Het is de leeftijd. Het werk geeft wel een kick. Je doet het nog rustig aan vergeleken met een vriend(in). Maar hoe lang ga je nog over je grenzen heen?

Herken jij je grenzen?

Het gaat goed totdat je omvalt. Totdat je zover buiten je grenzen bent gegaan dat je gewoon instort. Vaak geven we dat het containerbegrip burn-out. Je bent dan, vaak onbewust, bezig met het negeren van lichamelijke signalen. Signalen die eigenlijk al eerder schreeuwden om rust en ontspanning.

over-je-grenzen-gaan

Het is misschien niet makkelijk om te stoppen. ‘Nee’ te zeggen. Los van je eigen verantwoordelijkheid heb je misschien de verantwoordelijkheid voor anderen. Je wilt binnen je grenzen blijven, maar het lukt je eigenlijk al niet meer.  Om de rust en helderheid te vinden die je zo hard nodig hebt.

En wat nu?

Wil je echt structurele verandering, dan zul je jezelf eens goed beet moeten pakken. En dat kan best op een lieve manier. Het is alleen wel goed dat het echt gaat gebeuren. Dat je stopt met ‘dragen’ voor anderen en dat je eerst jezelf helpt.

Er zijn veel mensen die weleens overwegen van baan te veranderen. Het blijft echter vaak bij overwegen. Verandering blijkt in de praktijk vaak moeilijk. Soms kun je dat steuntje in de rug goed gebruiken. Het veranderen van je gebruikelijke patronen. Opeens een kleine of grote doorbraak ervaren. Wat zou je nu echt willen?


Heb je het gevoel over grenzen heen te gaan? Dat kan ook anders.

Meer informatie over coaching, de methodiek en de mogelijkheden.

Neem contact op voor een coachingconsult of een vrijblijvende kennismaking.