FAQ

De reden dat mensen met een coach willen werken is vaak vanwege: vastzitten in een situatie, negatieve emoties, veel in het hoofd zitten, iets anders willen ervaren, stress of burn-out, etc. Kortom, met grote of kleine uitdagingen die zich afspelen op het mentale of fysieke vlak. Dingen waarvoor je naar een psycholoog zou kunnen gaan, maar die je ook met een coach kunt aanpakken.

Ook voor alleen een goed gesprek of een frisse kijk op je situatie ben je natuurlijk meer dan welkom.

Ik werk met alle mensen die met mij willen werken. De onderwerpen die worden behandeld lopen erg uiteen. Soms is de aanleiding meer mentaal en soms meer fysiek. Al onze levenservaringen zijn anders, maar in de kern zijn we hetzelfde. De onderliggende structuur van de manier waarop we functioneren, daar gaan we het over hebben.

Het helpt als je verantwoordelijkheid wilt nemen voor wat je denkt en voelt. Dat je erkent dat je centraal staat in je eigen ervaring. Vanuit daar ga je bijsturen en een nieuwe weg vormgeven.

Als je een en ander wilt aftasten, dan kun je altijd een keer langskomen voor een kennismaking.

Dat waar je voor binnenkomt is in eerste instantie de rode draad van onze samenwerking. Tijdens de coaching merk je dat je vraag of behoefte nog weleens verspringt. Ik volg jouw agenda.

Tijdens de consulten stel ik je veel vragen, want ik wil graag weten hoe je naar de werkelijkheid kijkt. Je krijgt ruimte om je gedachten te ordenen en ik luister aandachtig, zonder veroordeling. Ik heb altijd een visie op je proces, dus ik ga actief het gesprek met je aan. Duidelijk en eerlijk én vanuit verbinding.

Samen creëeren we een open en positieve dialoog. Daaruit ontstaat helderheid en een goed gevoel over je situatie.

We werken precies zo lang en zo vaak als dat je wilt. Doe het puur voor de inzichten, de ruimte die je ervaart, je verbeterde gevoel, omdat je merkt dat je grip krijg op je ervaring, meer helderheid en energie, etc. Dat heeft een positief effect op je hele leven.

Als je nu iets negatiefs ervaart (mild – extreem), dan werk ik bij voorkeur met je totdat je dat grotendeels hebt losgelaten.

Er zijn mensen die het fijn om een tijdje intensief met me te werken. En voor anderen is dit de mentale ‘massage’ is die je pakt als je daar behoefte aan hebt. Het is voor mij allemaal goed.

Naast de consulten kun je er voor kiezen om een Tussendoortje af te nemen, voor als je behoefte hebt om even te overleggen.

Ik werk discreet en ik leg geen informatie uit onze gesprekken vast. Ik heb de Internationale Ethische Code (IEC) van de beroepsorganisatie ondertekend, die omschrijft hoe om te gaan met o.a. integriteit. Voor meer informatie zie de privacyovereenkomst.

Ondernemers kunnen de investering in coaching opvoeren als bedrijfskosten.

Particulieren kunnen coaching aftrekken van de belasting als noodzakelijke kosten in het kader van een studie of cursus. Om te checken of dat in jouw situatie van toepassing is, kun je contact opnemen met de belastingdienst of een boekhouder.

Veel werkgevers maken budget vrij voor werknemers die behoefte hebben aan coaching om goed te kunnen functioneren op het werk. Dat is tegenwoordig heel normaal. Informeer daarvoor bij je leidinggevende of de afdeling personeelszaken. Ik zou op verzoek kosteloos een passend en discreet voorstel kunnen maken.

Update 15 oktober 2021: geen bijzonderheden.

Afspraken in de praktijk kunnen gewoon plaatsvinden. We werken in een hygiënische coachingruimte die goed wordt geventileerd. Indien gewenst kan er 1,5 meter afstand worden gehouden.

Koert | Aardbei Coaching

Heb je nog een andere vraag? Neem contact op of plan een vrijblijvende kennismaking in!