FAQ

Update 18 december 2021: voor coaching gelden er geen bijzondere maatregelen.

Afspraken in de praktijk kunnen gewoon plaatsvinden als je geen klachten hebt (en dit wordt door de beroepsorganisatie bevestigd). Een mondkapje hoeft in de coachruimte zelf niet te worden gedragen, maar het mag natuurlijk wel. We werken in een hygiënische ruimte die goed wordt geventileerd. De basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden, worden nageleefd.

De reden dat mensen met een coach willen werken is vaak vanwege: vastzitten in een situatie, negatieve emoties, veel in het hoofd zitten, iets anders willen ervaren, stress of burn-out, etc. Kortom, met grote of kleine uitdagingen die zich afspelen op het mentale of fysieke vlak. Dingen waarvoor je naar een psycholoog zou kunnen gaan, maar die je ook met een coach kunt aanpakken.

Ook voor alleen een goed gesprek of een frisse kijk op je situatie ben je natuurlijk meer dan welkom.

Ik werk met alle mensen die met mij willen werken. De onderwerpen die worden behandeld lopen erg uiteen. Soms is de aanleiding meer mentaal en soms meer fysiek. Al onze levenservaringen zijn anders, maar in de kern zijn we hetzelfde. De onderliggende structuur van de manier waarop we functioneren, daar gaan we het over hebben.

Het helpt als je verantwoordelijkheid wilt nemen voor wat je denkt en voelt. Dat je erkent dat je centraal staat in je eigen ervaring. Vanuit daar ga je bijsturen en een nieuwe weg vormgeven.

Als je een en ander wilt aftasten, dan kun je altijd een keer langskomen voor een kennismaking.

Dat waar je voor binnenkomt is in eerste instantie de rode draad van onze samenwerking. Tijdens de coaching merk je dat je vraag of behoefte nog weleens verspringt. Ik volg jouw agenda.

Tijdens de consulten stel ik je veel vragen, want ik wil graag weten hoe je naar de werkelijkheid kijkt. Je krijgt ruimte om je gedachten te ordenen en ik luister aandachtig (zonder veroordeling). Ik heb altijd een visie op je proces, dus ik ga actief het gesprek met je aan. Duidelijk en eerlijk én vanuit verbinding.

Samen creëeren we een open en positieve dialoog. Daaruit ontstaat helderheid en een goed gevoel over je situatie.

We werken precies zo lang en zo vaak als dat je wilt. Ik vind het belangrijk dat je komt zolang dit je iets oplevert: inzichten, meer ruimte, een verbeterd gevoel, meer grip op je ervaring, helderheid en energie, etc.

Met de meeste mensen werk ik in het begin wat intensiever, denk bijvoorbeeld aan wekelijks of tweewekelijks. Als je merkt dat zaken meer op de rit komen of als je dichter bij je doel komt, dan bouwen we het af.

Als je nu iets negatiefs ervaart (mild – extreem), dan werk ik bij voorkeur met je totdat je daar grotendeels grip op hebt.

Naast de consulten kun je er voor kiezen om een tussendoortje af te nemen, voor als je behoefte hebt om even te overleggen.

Ik werk discreet en ik leg geen informatie uit onze gesprekken vast. Ik heb de Internationale Ethische Code (IEC) van de beroepsorganisatie ondertekend, die omschrijft hoe om te gaan met o.a. integriteit. Voor meer informatie zie de privacyovereenkomst.

Ondernemers kunnen de investering in coaching opvoeren als bedrijfskosten.

Particulieren kunnen coaching aftrekken van de belasting als noodzakelijke kosten in het kader van een studie of cursus. Om te checken of dat in jouw situatie van toepassing is, kun je contact opnemen met de belastingdienst of een boekhouder.

Veel werkgevers maken budget vrij voor werknemers die behoefte hebben aan coaching om goed te kunnen functioneren op het werk. Dat is tegenwoordig heel normaal. Informeer daarvoor bij je leidinggevende of de afdeling personeelszaken. Ik zou op verzoek kosteloos een passend en discreet voorstel kunnen maken.

Koert | Aardbei Coaching

Heb je nog een andere vraag? Neem contact op of plan een vrijblijvende kennismaking in!