FAQ

23 februari 2021 – heden | Coaching valt onder de uitgezonderde contactberoepen en kan om die reden doorgaan.

Consulten kunnen gewoon plaatsvinden als je geen gezondheidsklachten hebt die gerelateerd zijn aan COVID-19 (Corona). In de consultruimte hoef je geen mondkapje te dragen. Wel houden we 1,5 meter afstand. De ruimte wordt goed geventileerd. Ook is het mogelijk om consulten online te doen.

In principe werk ik met mensen van alle leeftijden en achtergronden. De onderwerpen die worden behandeld lopen uiteen. Soms is de aanleiding wat meer mentaal en soms wat meer fysiek. Ook al is de aanleiding bij iedereen anders, de onderliggende structuur van de oplossing of het antwoord is vaak hetzelfde.

Het helpt als je verantwoordelijkheid kunt nemen voor wat je denkt en voelt en de huidige situatie. Niet dat het je schuld is waar je nu bent, maar dat je erkent dat jij centraal staat in je eigen ervaring. Vanuit daar ga je een nieuwe weg op.

De reden dat mensen met een coach gaan werken is meestal vanwege ‘vastzitten in een situatie’, ‘negatieve emotie’, veel ‘in het hoofd zitten’, ‘iets anders willen’, ‘stress of burn-out’, etc. Kortom, met grote of kleine uitdagingen die zich afspelen op het mentale of fysieke vlak. Dingen waarvoor je naar een psycholoog zou kunnen gaan, maar die je liever met een coach bespreekt. Ook met milde, leuke en enthousiaste vragen kun je terecht. Ik ben er in veel gevallen van overtuigd dat ik je kan begeleiden een blijvende verandering door te maken.

In het kennismakingsgesprek komt vaak al naar voren waar je aan wilt werken.

Tijdens de consulten stel ik je veel vragen, want ik wil heel graag begrijpen hoe jij naar de wereld kijkt. Ik heb altijd een visie op je proces, dus ik ben – vooral in het begin – niet geremd om actief te sturen. Ik geef je feedback vanuit mijn achtergrond in nlp, systemisch werk en de wet van aantrekking. Via oplossingsgerichte vragen ga je nieuwe mogelijkheden onderzoeken. Samen kijken we naar een aantal conceptuele modellen die inzicht geven. Vanuit daar krijg je overzicht en helderheid.

Dat is een afhankelijk van je doel en waar je nu staat. Met de goede aanwijzingen kun je mooie stappen zetten. Het liefst werk ik met je totdat je echt helder bent, weet wat je te doen staat en je de juiste energie kunt vasthouden. Ook in een coachingtraject kun je met ups en downs te maken krijgen; soms moet je gewoon even volhouden. Op basis van je vraag kan ik je een inschatting geven van de duur. Je zit overigens nergens aan vast, dus je komt zolang je dat zelf wilt.

Ik heb de Internationale Ethische Code (IEC) van de beroepsorganisatie ondertekend, die omschrijft hoe om te gaan met o.a. integriteit. Ik werk discreet en ik leg geen persoonlijke informatie vast. Voor meer informatie zie de privacyovereenkomst.

Ondernemers kunnen de investering in coaching opvoeren als bedrijfskosten.

Voor particulieren: eventueel kun je coaching aftrekken van de belasting als noodzakelijke kosten in het kader van een studie of cursus. Om te checken of dat voor jou van toepassing is, kun je contact opnemen met de belastingdienst of een boekhouder/accountant.

Veel werkgevers maken budget vrij voor werknemers die behoefte hebben aan coaching om goed te kunnen functioneren op het werk. Dat is heel normaal. Informeer daarvoor bij je leidinggevende of de afdeling personeelszaken. Ik kan kosteloos een passend (en discreet) voorstel maken richting je werkgever.

Koert | Aardbei Coaching

Heb je nog een andere vraag? Neem contact op of plan een vrijblijvende kennismaking in!