kenmerken van een goede coach

Een goede coach kiezen doe je zo

Een goede coach kiezen die bij je past is niet makkelijk. Er is veel aanbod en de kwaliteit loopt uiteen. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten als je je oriënteert op het kiezen van een coach.

Welke coach is goed voor mij?

Je ervaart een klik.
Het is erg belangrijk dat je een goede klik ervaart. Chemistry is everything. Als je met iemand werkt wil je dat er goed contact is. Contact is de basis voor vertrouwen. En dat zorgt voor openheid en diepgang.

Je coach is een mens.
Je wilt niet iemand die je de les leest. De relatie is in de basis gelijkwaardig. Van een professional mag je dan ook verwachten dat hij je met compassie en respect benadert.

Je coach is competent.
Opleiding en ervaring hoort ook bij een coach. Maar opleiding en ervaring zijn geen garantie voor kwaliteit. Hoe goed iemand is merk je vooral aan de inhoud en de dynamiek van het gesprek. Haal je er uit wat je nodig hebt?

De coach heeft passie voor zijn eigen werk.
Het is belangrijk dat een coach lekker in zijn vel zit. Wat beweegt hem om dit werk te doen? Zoals een bakker passie heeft voor brood, zo heeft een coach passie voor persoonlijke ontwikkeling.

Je intuïtie zegt: ja.
Uiteindelijk is je keuze gebaseerd op een innerlijke ‘ja’ of ‘nee’. Het is prima om je intuïtie te volgen. Zo zou het vaker moeten gaan: dat doen wat voor jou nu het beste voelt.

Zou je schoenen kopen als je twijfelt of je ze wel leuk vindt? Als je nog niet kunt kiezen, laat het dan vooral even los. Denk er nog even over. Uiteindelijk is het een kwestie van afgaan op die innerlijke ‘ja’.